Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.
FREE SHIPMENT ON ALL ORDERS ABOVE 150,- EURO

Cosmopolitan

Cosmopolitan

 

Samenwerken met je intuïtie om meer voldoening te halen uit je werk

Wil jij ook meer met je intuïtie werken?

 

Maria-Rosa Vyskocil is oprichtster van active wear label House of GraVity. Het label staat met “feel your inner GraVity” voor ’consciousness’ en het vinden van innerlijke balans voor een happy & healthy lifestyle. Voor haar werk in de fashion heeft ze in New York, Londen, Shanghai en Hong Kong gewerkt en inmiddels woont ze ruim 7 jaar in Azië. Vanuit Singapore schrijft zij twee keer per maand voor Cosmopolitan over de “conscious lifestyle” die met o.a. yoga en mediatie zijn oorsprong in Azië vinden.

Samenwerken met je intuïtie om meer voldoening te halen uit je werk

 

maria rosa vyskocil   house of gravity
 
Hier in Singapore is het leven weer volop begonnen! In een paar weken tijd is er ook weer ontzettend veel gebeurd voor House of Gravity. Er stonden drie shoots op de planning in Bali, o.a. de campagne en look-book shoots. Ook zijn de laatste afrondingen van de productie voor de nieuwe collectie en het ontwikkelen van de designs voor de opvolgende collectie in volle gang. Tegelijkertijd werkten we aan alle voorbereidingen voor het sales seizoen. Die starten deze week in Azië en Australië en voor het eerst ook in Nederland en België, waar we bezig zijn met het gereedmaken van de showrooms. Het is nu woensdagochtend en na de afgelopen drukke weken ben ik een dagje vrij. Ik schrijf deze column vanaf de Beach club op Sentosa, een klein tropisch eiland dat aan Singapore vast ligt. Ik verruil kantoor 1 x per week voor een dagje werken vanaf het strand. Heerlijk om af en toe even helemaal alleen te zijn en te werken in het zonnetje met uitzicht over de zee. Vandaag had ik mijn dagje strand ingepland maar nu dus even heel bewust om te relaxen.

 

Nu ik even vrij ben denk ik terug aan alle bijzonder werktrips van afgelopen jaar. Het leukste aan het werken vanuit Azië is voor mij toch wel de verschillende culturen waar ik dagelijks mee te maken heb. De Aziatische landen verschillen sterk in economisch en cultureel opzicht. Ook op werkgebied gelden er daarom steeds weer andere normen, waarden en (gedrags-)regels. Doordat deze vaak ver weg staan van wat ik gewend ben vanuit onze Europese cultuur, heeft dit mij door de jaren heen geholpen om steeds meer te durven vertrouwen op mijn intuïtie.

 

Intuïtie

Iedereen heeft intuïtie. Het is je innerlijk weten en is een onderdeel van je onderbewustzijn. Doordat we in onze maatschappij nu eenmaal meer vanuit de ratio werken, is onze intuïtie nogal op de achtergrond geraakt. Rationeel handelen is bewust, zorgvuldig en georganiseerd alles op een rijtje zetten. Mensen die mij goed kennen weten dat ik alles behalve georganiseerd ben. Iets waar ik niet altijd blij mee ben en ook vaak een beetje probeer te verdoezelen. Het intuïtieve handelen gebeurt onbewust, spontaan en associatief, iets wat voor mij heel natuurlijk aanvoelt maar ik niet altijd goed durfde in te zetten. Dat komt omdat ik dan de controle die ik gewend ben om zaken met mijn verstand te benaderen los moet laten. Inmiddels weet ik dat ik op mijn altijd aanwezige intuïtie kan vertrouwen. Ik luister er goed naar want het bevat een schat aan bruikbare informatie. Je onderbewustzijn registreert zo veel meer dan je bewust kunt waarnemen.

In Azië wordt er gewerkt op basis van relatie, iets wat goed aansluit bij mij als persoon. In feite zijn zakelijke afspraken en contracten hier ondergeschikt aan de kwaliteit van de relatie, terwijl dit in Europa vaak andersom het geval is. Het maakt niet uit hoe dichtgetimmerd het contract is, wanneer de relatie hier niet goed is kun je een succesvolle samenwerking wel vergeten. In de afgelopen 7 jaar dat ik in Azië woon ben ik erachter gekomen dat ik dit een hele fijne manier van werken vind, één die heel dicht bij mij als persoon staat. Voor mij is het belangrijker om partners te vinden die dezelfde waarden delen en geloven in de visie die ik voor ogen heb, dan om er alleen een zakelijk of financieel gewin uit te halen. Ik geloof zelf dat dit ook de enige succesvolle manier kan zijn van partnerschap waarbij het samen creëren, elkaar iets gunnen en vertrouwen voorop staan. 

Het artikel gaat hieronder verder.

Vanwege de startup fase van mijn bedrijf heb ik vorig jaar veel tijd geïnvesteerd in het vinden van fabrikanten en leveranciers, maar ook in het opbouwen van goede relaties met deze partners. Wanneer een contact per mail of telefoon goed voelde besloot ik deze partij eerst te bezoeken voordat we over zouden gaan op een eventuele samenwerking. Daardoor zat ik wekelijks in het vliegtuig en was ik veel aan het reizen naar de meest gekke en uiteenlopende locaties. Zo is ook de samenwerking ontstaan met één van mijn huidige fabrikanten. Ik wist dat het een partij was in de nichemarkt en alleen voor high-end activewear merken produceerde. Meer informatie had ik niet. In plaats van dit verder via mail uit te werken besloot ik er naar toe te gaan en ik was blij dat ze tijd voor mij wilden maken. Na een lange vlucht landde ik midden in de nacht in Shanghai, voor mij by far de allerleukste stad ter wereld! Tijd om te blijven was er niet want ik werd opgewacht door de chauffeur van de leverancier die mij naar mijn hotel bracht. Na een autorit van meer dan 6 uur kon ik even snel opfrissen in het hotel om daarna snel door te gaan naar mijn eerste meeting.

Een bijzondere ontmoeting

Ik had bewust niets voorbereid en geen ingewikkelde presentaties meegenomen omdat het mij puur ging om kennis te maken met elkaar. Ik was van plan om een dag te blijven om even kennis te maken maar uiteindelijk was het zo’n bijzondere ontmoeting en ben ik 4 dagen gebleven! Het bleek een ontzettend goede match te zijn. Deze partij produceerde werkelijk voor de meest mooie merken en was ook nog eens een grote investeerder achter een groot deel van de high end Europese merken in China. De eigenaar nam mij mee naar zijn brand stores in Shanghai en Beijing die op de meest mooie locaties zaten. Het leek eigenlijk een beetje too good to be true! Tussen het reizen door was er steeds veel tijd om elkaar goed te leren kennen. Er was een enorme persoonlijke klik maar nog veel meer deelden wij een gezamenlijke visie over de toekomst van de fashion industrie en de rol die activewear daarin aan het spelen is.

Het blijft bijzonder om met andere culturen te werken. Ik herinner mij nog dat ik samen met de eigenaar in de rij stond bij de Starbucks en ik vertelde over mijn slaapprobleem. Binnen een seconde kreeg in midden in de Starbucks een Tai Chi les van hem waar ik nu nog iedere dag baat bij heb! Ook spraken we veel over het Boeddhistische geloof waar ik niet alleen door geïntrigeerd ben, maar ook zelf in geloof. Ik was wel een beetje verbaasd dat deze man, die aan het hoofd staat van een mega groot bedrijf, zo veel tijd voor mij kon maken. Tussen deze grote merken was ik vanwege de startup fase waar ik vorig jaar inzat nog maar een kleine speler. Hij vertelde mij dat hij op een punt in zijn leven en carrière was gekomen dat hij niet meer vanuit een financieel perspectief zaken hoefde te doen. Hij krijgt dagelijks aanvragen van grote westerse bedrijven die met een grote zak geld komen en even snel zaken willen doen. Hij maakt niet vaak mee dat iemand echt puur komt om kennis te maken en voor hem was dit reden waarom hij heel erg in mij geloofde! Ik vond dit zo’n mooi compliment. Inmiddels werken we heel goed samen en liggen er mooie plannen m.b.t. het openen van een gezamenlijke store in China in 2021.

Het geeft mij enorm veel voldoening wanneer ik op werkgebied echt kan ‘connecten’ met mensen en dat doe ik nu door veel meer te durven vertrouwen op mijn intuïtie. Intuïtie en ratio lijken elkaars tegenpolen, maar in feite vullen ze elkaar aan. Intuïtie zonder feitelijke gegevens is slechts gokken dus je hebt beide nodig. Wil jij ook meer met je intuïtie werken? Probeer alvast meer te voelen, minder te denken en te vertrouwen op je aangeboren vermogen om dingen te weten zonder te weten hoe dat komt. Onzekerheid staat intuïtie in de weg. Leer op jezelf te vertrouwen. 

Read more

Cosmopolitan

Cosmopolitan

House of Gravity X O My Bag

House of Gravity X O My Bag

Cosmopolitan

Cosmopolitan