Column Cosmopolitan

Column Cosmopolitan

Deze duurzame active wear is zo mooi dat je er gerust buiten de sportschool ook in kunt lopen

House Of GraVity lanceert een nieuwe collectie en hij is prachtig. Oprichtster Maria-Rosa Vyskocil deelt hoe het er achter de schermen aantoe gaat.

Maria-Rosa Vyskocil is oprichtster van active wear label House of GraVity. Het label staat met “feel your inner GraVityvoor ’consciousness’ en het vinden van innerlijke balans voor een happy & healthy lifestyle. Voor haar werk in de fashion heeft ze in New York, Londen, Shanghai en Hong Kong gewerkt en inmiddels woont ze ruim 7 jaar in Azië. Vanuit Singapore schrijft zij twee keer per maand voor Cosmopolitan over de “conscious lifestyle” die met o.a. yoga en mediatie zijn oorsprong in Azië vinden.

Conscious beginnings

"Op het moment dat ik deze column schrijf, zit ik in het vliegtuig vanuit Amsterdam terug naar Singapore. Het klinkt misschien een beetje gek maar vliegen heeft voor mij iets therapeutisch. Bijna iets magisch. Wanneer ik boven de aarde vlieg, lijken mijn gedachten minder tastbaar waardoor er meer ruimte komt voor mijn emoties. Ik vind het daarom ook heerlijk om alleen te vliegen. Het brengt me tot rust maar het gebeurt ook wel regelmatig dat de tranen over mijn wangen biggelen omdat ik op dat moment zoveel voel en verwerk. Helemaal niet op een nare manier maar juist omdat ik dan sterk verbonden ben met mezelf. Het is voor het eerst sinds weken dat ik even rustig kan ademhalen. Een kleine 3 weken geleden vloog ik naar Nederland voor de lancering van twee nieuwe collecties voor House of Gravity en de lancering van een hele bijzondere samenwerking. Samen met Rens Kroes heb ik een capsule collectie opgezet met sustainable maternity activewear.

In de paar weken dat ik in Nederland was is er ontzettend veel gebeurd. De eerste dagen na landing stonden meteen een cover shoot, de campagne shoot voor de capsule collectie en de lookbook shoot voor de samenwerking met Rens op de planning. De shoots had ik op het strand in Bloemendaal gepland, wat echt heel fijn was. Voor mij gaat er niets boven de Nederlandse stranden. Bovendien had ik dat Hollandse gevoel ook echt gemist! Dezelfde dag hadden we interviews en RTL Boulevard kwam filmen achter de schermen om over onze samenwerking te praten. Het weekend heb ik non-stop doorgewerkt omdat ik het in mijn hoofd had gehaald, om tegelijk met de lancering van de nieuwe collecties, óók de nieuwe website live te hebben staan! Dit stond gepland voor oktober maar ik heb alles naar voren geschoven. Dit bleek alleen veel meer werk dan dat ik had gedacht. Maar het is gelukt, de website is LIVE en ik ben zo ontzettend blij met het resultaat! Tegelijkertijd had ik inkoopafspraken gepland met onze key-accounts in Nederland en België en hele gezellige meetings met onze sales manager Mandy die in Nederland woont. Ik zie en spreek haar altijd via de telefoon en Facetime en het is dan zo fijn om elkaar in real life te ontmoeten. Ook had ik een meeting met onze stoffenfabrikant die in Italië zit en die zo lief was om in Amsterdam af te spreken. De week na de shoots was ook meteen het lanceringsevent van de House of Gravity x Rens Kroes collectie en was ik dus druk met de voorbereidingen hiervoor.

Rens is op dit moment hoogzwanger. Samen met haar lanceer ik een exclusieve sustainable capsule collectie met maternity activewear onder de naam “Conscious Beginnings”. Een samenwerking die heel dicht bij mij als persoon staat. Rens straalt met haar happy & healthy uitstraling, precies hèt gevoel uit van wat ik met House of Gravity voor ogen heb. We vullen elkaar hier heel mooi aan. Samen staan wij voor consciousness en het vinden van een innerlijke balans voor een happy & healthy lifestyle. Rens richt zich binnen deze lifestyle op clean en healthy voeding en ik richt mij met House of Gravity activewear op gezonde beweging. Voor mij start een conscious lifestyle met bewuste keuzes maken. Luisteren naar je lichaam en bewuste keuzes maken voor jezelf, maar ook voor de wereld.

Op het moment dat ik House of Gravity opgerichte was een van mijn doelen en dromen om een sustainable activewear merk op te zetten. Ik probeer te streven naar een transparante mode-industrie, waarin duurzaamheid de norm is. Duurzaamheid betekent voor mij het ontwikkelen van duurzamere producten, het minimaliseren van onze impact op het milieu en het bevorderen van de samenleving door het bieden van goede werkomstandigheden en transparantie in productieprocessen. Wij hebben er daarom ook voor gekozen om de collectie geheel te maken van Italiaanse sustainable stoffen die 100% gerecycled zijn vanuit ocean waste. Een mooi proces van recycling van visnetten die uit zee worden gehaald, verwerkt tot hoogwaardig nylon garen, dat uiteindelijk een nieuw leven geeft aan mooie stoffen. De stoffen-fabrikant waarmee ik werk is daarnaast zeer vooruitstrevend op het gebied van duurzame productie. Zo wordt het water gedurende het productieproces gerecycled, gebruiken ze alleen duurzame energie en verpakken ze hun stoffen uitsluitend in gerecycled cellofaan. Mooi toch?    

Waterflessen

Omdat het zo goed aasluit bij ons verhaal zijn we ook een samenwerking aangegaan met Dopper waterflessen. Dopper heeft als missie de wateren van de wereld te beschermen. Elke minuut belandt een vrachtwagen vol plastic afval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. Een geweldig initiatief om met hun waterflessen de mogelijkheid te bieden om herbruikbare flessen te verkiezen boven wegwerp-waterflesjes. Elke verkochte fles draagt bij aan die missie. Van het creëren van bewustzijn en educatieve programma’s, tot het opstarten van schoon drinkwater-projecten in Nepal. Samen hebben wij een exclusieve Dopper-fles ontwikkeld en vanaf deze week is de Dopper x House of Gravity waterfles ook online verkrijgbaar.

dopper x house of gravity
Dopper X House Of GraVity
Picture@MANDY_WOUTERSE

Op woensdag 26 augustus was het lanceringsevent van de House of Gravity x Rens Kroes collectie en moest alles samen komen. De Grazia-cover met Rens gekleed in de collectie lag die dag in de winkel, de nieuwe website ging live en de nieuwe activewear, daywear én de maternity activewear collectie “House of Gravity x Rens Kroes” was vanaf die dag verkrijgbaar. Het lanceringsevent met een lunch & Pilates les vond plaats in PLTS Amsterdam, de studio van Renée Vervoorn. Er hangt daar echt zo’n heerlijke vibe!

Ik was best een beetje zenuwachtig. Op de een of andere manier ga je je toch met je merk identificeren wanneer je er zo veel van jezelf in stopt. Voor mij is het opzetten van een merk een weg geweest om me over mijn eigen angsten heen te moeten zetten. Maar ook een vorm van kwetsbaarheid en verbinding, door te durven werken op een manier die bij mij als persoon past. Tijdens de lancering was iedereen gekleed in House of Gravity en waren we met zo’n ontzettend fijne groep met lieve mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een mooiere wereld. Alles klopte die dag en voelde zo ontzettend goed!

Over 4 uurtjes land ik alweer in Singapore. In Singapore moet ik straks 14 dagen in een hele strikte quarantaine. Ik zal waarschijnlijk in een hotel moeten verblijven, waarvoor ik pas bij aankomst ingedeeld wordt door de Singaporese overheid. Ik heb dus nog geen idee waar ik precies zal verblijven. Ik mag niemand zien en kan mijn kamer niet af. Er is bewaking en er staan hoge boetes op het niet navolgen van de regels. Een bizar contrast met de vrijheid in Nederland he? Gek genoeg kijk ik er na de afgelopen drukke weken best naar uit. Ik zie het nu als een soort mini-meditatie retraite, maar dan met tijd voor mezelf en focus om voor mijn werk alles rustig bij te kunnen werken. Of het mij echt gaat bevallen 14 dagen op een kamertje weet ik nog niet maar ik zie het als een mooi experiment wat het met mij zal doen. Over 2 weken zal ik mijn ervaring met jullie delen;)"

De nieuwe collectie van House of Gravity is nu verkrijgbaar op www.houseofgravity.com

 

 

Read more

Column Cosmoplitan

Column Cosmoplitan

House of Gravity X O My Bag

House of Gravity X O My Bag

Column Cosmopolitan | De kracht van het nu

Column Cosmopolitan | De kracht van het nu